Σεπ 26, 2016

9o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Το Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου διοργάνωσε, στις 14-16 Ιουνίου 2016, το ένατο Διεθνές Συνέδριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο ˝Divani Caravel Hotel˝, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Γάλλων επιστημόνων, έχοντας ως θέμα τον “Διάλογο Δικαστών” . Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου έγινε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κύριου Προκόπη Παυλόπουλου. Οι εργασίες του Συνεδρίου βρίσκοννται στον 9ο τόμο του Annuaire International des Droits de l’Homme.

Το Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου LIBERTAS , είναι μία εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Αθήνα. Κάθε χρόνο διοργανώνει ένα συνέδριο το οποίο σχετίζεται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μεγάλη συμμετοχή σε αυτό λαμβάνουν διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως Καθηγητές Νομικής, Δικαστές, Πολιτικοί κ.α.

Επιπρόσθετα, το κέντρο LIBERTAS έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να εκδίδει τον ετήσιο τόμο “L’ Annuaire International des droits de l’Homme”, ο οποίος περιέχει παρεμβάσεις, νομολογίες, μελέτες και βιβλιογραφίες από το κάθε συνέδριο που έχει λάβει χώρα (εκδ. Ant. N. Sakkoulas and Bruylant).

Τέλος, το κέντρο LIBERTAS εκδίδει το τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό «Δικαιώματα του Ανθρώπου» το οποίο περιλαμβάνει νομικά άρθρα αλλά και μελέτες από άλλους επιστημονικούς χώρους που σχετίζονται με Ανθρώπινα Δικαιώματα (εκδ. Ant. N. Sakkoulas and Bruylant).